Verkoop je woning in het buitenland met hulp van een makelaar

Soms kan het leven plots een andere wending nemen of neem je beslissingen waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou nemen. Een nieuwe job, een verhuis, een relatie beëindigen of een mooi appartement in de Costa Blanca verkopen waar je al die jaren zo graag bent geweest. Soms is het tijd voor iets anders en moet je verder in het leven. Een huis of appartement verkopen in het buitenland is niet zo eenvoudig en houdt heel wat in. Gelukkig kan je daarbij beroep doen op een makelaar.

Schatting van de woning

De eerste stap om een woning in het buitenland te verkopen is, net zoals hier, een schatting laten uitvoeren. Je wilt natuurlijk wel graag weten hoeveel de woning waard is en aan welke prijs je die zou kunnen verkopen. Daarvoor kan je beroep doen op de makelaars in costa blanca. Zij hebben een objectieve visie en een goede kennis van zaken. Zelf op onderzoek uitgaan, mag natuurlijk altijd. Maar toch heb je de kennis van een makelaar echt wel nodig.

Makelaars in Costa Blanca

Alles hangt af van de staat van de woning, hoe groot de woning is en wat de ligging is. Ook het aantal badkamers en slaapkamers speelt een grote rol. De materialen die zich in het huis bevinden, zijn deze van goede kwaliteit of niet? En werden er al eerder gelijkaardige woningen in de buurt verkocht? Wat is de markt tendens? Allemaal zaken waar je als leek niets van af weet en daarom is het beter om beroep te doen op een makelaar.

Hoeveel kost een woning verkopen?

Wanneer de schatting van de woning gebeurd is en je effectief beslist om ze te gaan verkopen, dan geldt de vraag: hoeveel kost een woning verkopen? Makelaars werken natuurlijk niet gratis en er komen allerlei derden zoals advocaten en een notaris aan te pas. De voornaamste kosten bij vastgoed verkopen in Costa Blanca zijn het ereloon van de makelaar, de advocaatkosten, meerwaardebelasting, plusvalia belasting, energiecertificaat, bewoonbaarheidscertificaat en een eventuele annulering van een lopende hypotheek. Niet alle kosten zijn verplicht, sommigen zijn optioneel. Een exact bedrag plakken op hoeveel een woning verkopen kost is dus moeilijk.

Het is wel belangrijk om hier op voorhand een goed beeld van te hebben. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Een woning in het buitenland verkopen zorgt vaak voor heel wat stress. Wees dus goed voorbereid, neem bekwame makelaars onder de arm, en zo zal het verkopen van je woning in het buitenland een stuk vlotter en stresslozer verlopen!